hi ha algú?

Quan la vocació artística és irrefrenable  (1 actor, 1 actriu)
Dos joves es coneixen a internet i es plantejen un repte

És la versió catalana de l’obra A MI MANERA

Serà una nit inoblidable, ja veuràs. I està aquí mateix. No puc esperar. Saps? Crec que no trigarem a veure’ns. Recorda la promesa. Penso cumplir-la.

Ella, HI HA ALGÚ?

Sinopsi
Son els primers anys de la dècada del 2000, quan la irrupció d’internet comença a oferir noves maneres de comunicar-se. En aquestes circumstàncies, un noi i una noia es troben en un xat i comencen a escriure’s. De seguida es confessen la insatisfacció que senten per les seves respectives vides. No obstant, cada un d’ells amaga una vocació artística inconfesada: ell vol ser dramaturg, ella pianista. Cap del dos s’atreveix a apostar pel seu art. S’animen mutuament a vèncer les dificultats i es comprometen a trobar-se en el futur el dia que un dels dos aconsegueixi fer realitat la seva vocació.

Producció
Gènere: comèdia dramàtica (realista)
Durada: 70 min. aprox.
Repartiment: 1 actor, 1 actriu
Ambientació: La 1ª part és una conversa a distància entre dues persones, la 2ª part transcorre en un apartament
Elements indispensables: 2 cadires a la primera part, 1 sofà a la segona
Idea

La posada en escena de HI HA ALGÚ? és tan senzilla que pot representar-se fins i tot en un cafè-teatre.

Era una tarda d’hivern de l’any 2004 quan vaig entrar a una llibreria. En aquells temps, jo intentava donar a conèixer la meva primera obra de teatre (“Estocolmo mon amour“) visitant productores, porta a porta, sense massa èxit. Mirant per entre els prestatges, vaig trobar aquesta cita en un llibre:

“Convertir-se en un èxit meteòric va costar-li, al meu germà Jonnie, quinze anys de dur traball. Així que voldria dedicar aquest llibre a tots aquells que estàn allà fora treballant a restaurants, conduint taxis, fent qualsevol cosa que hagin de fer para lluitar pel seu art. Seguiu fidels a vosaltres mateixos i als vostres somnis i sabeu que es poden convertir en realitat.”

El llibre era la biografia artística i personal del prematuramente mort Jonathan Larson, autor del musical RENT, i aquesta bonica dedicatòria, que es podia llegir només obrir-lo, la había escrit la seva germana, Julie Larson McCollum, en nom propi i de la seva família. El missatge anava dirigit a aquells artistes que, per circumstàncies de la vida, es veuen obligats a fer feines de subsistència per poder sortir endavant, tal com li va passar a Jonathan Larson. Al llegir aquesta cita vaig suspirar amb complicitat. Jo estava havent de compartir la meva dedicació a l’escriptura amb altres feines. I també vaig somriure. Aquelles paraules eren alguna cosa més que una bonica declaració. Tenien autoritat. L’èxit de RENT demostrava que el camí a través de la pluriocupació era tan vàlid com qualsevol altre; les paraules de Julie Larson McCollum eren l’estímul per recorrer’l. I me vaig sentir mogut per aquell consell. “Seguiu fidels a vosaltres mateixos”. Així que m’en vaig anar a casa i vaig treure un full en blanc. A dalt de tot vaig escriure: “A mi manera”.

Marc Egea (24 d’abril de 2020) .

VOLS MUNTAR AQUESTA OBRA?

Muntatge AMATEUR

Per fer un muntatge amateur no és necessari permís. I és gratis.

Només s’ha d’informar, sisplau, mitjançant el formulari de contacte, de que es representarà l’obra.

Muntatge PROFESSIONAL

Per fer un muntatge professional sí és necessari permís. Es sol·licita mitjançant el formulari de contacte. S’ha d’explicar breument, sisplau: on es vol representar l’obra, durant quant de temps, quin tipus de muntatge es vol fer, etc.

Constesto ràpidament explicant quins son els termes de la cessió del permís i les condicions econòmiques.